Headerbild

Kategorier

Bra seriehelg för Köpings BTK

2017-10-31 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Köpings BTK spelade i helgen hemmamatcher i Superettan samtidigt som vårt division 3-lag var i Eskilstuna på säsongens första sammandrag. Det blev en lyckosam helg för båda lagen.

Superettanlaget, som hade lite stolpe ut förra seriehelgen (två 4-6-förluster), spelade mycket stabilt och besegrade både Lyckeby BTK och BTK Enig på hemmaplan i Köping Arena.
I lördagens match mot Lyckeby BTK gick alla matcher till minst 4 set. Anförda av Ingemar Peter och Tomas Kopanyi, som vann båda sina singlar och dubbeln ihop, kunde segern bärgas med 6-3. Även Per Sandström vann en av sina två singlar.
Ingemar och Tomas var stabila även på söndagen, där BTK Enig stretade emot bra - fem av matcherna avgjordes i skiljeset, varav KBTK vann tre. Det blev faktiskt samma utfall som mot Lyckeby: fem matcher togs hem av våra slovaker, och en av Per.
I och med segrarna ligger Köpings BTK på tredje plats i Superettan. Det är ett ett smärre getingbo i mitten av tabellen, där Köping är ett av fyra lag med 4 poäng!

Resultat & tabell finns här: Superettan

Vårt B-lag, Köpings BTK Ungdom åkte till Eskilstuna för seriepremiär i Division 3 NSSV. I laget spelade Marie Persson, Oskar Fogel, Albin Fogel och Oliver Gullbo.
Första matchen i sammandraget var mot värdarna Eskilstuna BTK B1. Det blev en jämn match där lagen följdes åt. Vid det jobbiga läget 5-7 klev Marie Persson och Oliver Gullbo in och vann sina matcher och därmed en poäng i lagmatchen.
Också den andra lördagsmatchen, derbyt mot Västerås BTK B, blev en rafflande tillställning. Marie gav KBTK ledningen med 7-6 och det såg ut att bli en poäng även här, eftersom Oliver i den sista matchen hamnade i underläge 0-2. Oliver visade dock stark karaktär och vände och vann med 3-2! Första segern således i detta division 3-äventyr.
Söndagen gav en förlust och ytterligare en seger. Det var helt jämnt efter dubblarna (5-5) mot BTK Safir B1, men sedan tog motståndarna tre raka singlar och matchen med 8-5. Bättre gick det mot det andra Safirlaget, BTK Safir B2. Delvis berodde det på att örebroarna hade en spelare som lämnade w.o. i sina singelmatcher. När Marie såg till att ge KBTK ledningen med 7-6 innebar det att matchen var vunnen med 8-6, eftersom Oliver vann på w.o.
Imponerande division 3-debut av Marie Persson, som efter första sammandraget är näst bäst i serien med matchkvoten 11-1! Ett extra plus även till Oliver Gullbo som höll för trycket under lördagen och faktiskt såg till att Köpings BTK Ungdom fixade tre av sina poäng genom segrar i sista matchen.
Med 5 poäng ligger Köpings BTK Ungdom på en tredje plats i serien.

Resultat & tabell: Division 3 NSSV

Adress

Köpings BTK - Bordtennis Zarins, Passgatan 22 73152 Köping

Kontakt

Tel: 0703176536 E-post: kbtk@kopingsbtk.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in